Alma mother

Alma mother

Hatékony tanulás (Informatika)

2017. szeptember 15. - zenkoe

szamitogeps.png

Forrás: http://www.net4net.hu/portal/

Az informatika a számítástechnika és a könyvtár ismereteket tartalmazza. A számítástechnikát is bonthatjuk hardver ismeretre és szoftver ismeretre. A szoftverismeretet pedig programozási ismeretekre, és felhasználói ismeretekre. Nos, nézzük meg ezeket! Az alábbiakban ezt számítógéppel készített elmetérképek segítségével mutatom meg.

informatika_mindmap.jpg

Könyvtárismeret, és kommunikáció: Ahhoz kell, hogy tudjál dokumentumokat létrehozni, információt fogadni és átadni, könyvtárt használni.

 mindmap_komnyvtar.jpg

Hardverismeret: Biztos van otthon számítógéped, vagy ha nincs akkor táblagéped, okostelefonod. Ezért szükséged van ezekre az ismeretekre. Legalább a kiválasztásuknál…

mindma_hardwer.jpg

Szoftver: Ha már van számítógéped, akkor remélhetőleg használni is akarod, ezért szükséged van az alábbi fogalmakra, és azon szoftverek használatának ismeretére.

mindmap_szoftver.jpg

Az elmélethez remélem sikerült adnom némi motivációt. A gyakorlatához pedig annyit tudok javasolni, hogy gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj.

Ja, és ha teheted a 10 ujjas gépírás megtanulását is melegen javaslom, erősen megkönnyíti az életed  a mai modern világban! (Ingyenes gépírás oktató program: http://manonet.org/hu/gepiro_program/ingyenes_gepiras_oktato_program.html)

A bejegyzés trackback címe:

https://zenkoe.blog.hu/api/trackback/id/tr1412525375
süti beállítások módosítása